Skip to Main Content

 

Υγρή κλινική διατροφή - ας την αξιοποιήσουμε περισσότερο

 

 

Ως κτηνίατροι, στόχος μας είναι να προβαίνουμε πάντα στην καλύτερη διατροφική σύσταση. Όμως τι συμβαίνει όταν οι πελάτες μας θέλουν να γνωρίζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές και, εκ των υστέρων, απογοητεύονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για αυτές; Αυτό είναι κάτι που συναντάμε συχνά με τις υγρές τροφές και, ειδικά, τις υγρές κλινικές τροφές.

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να πείσουμε τον πελάτη να αντικαταστήσει την τροφή που αγοράζει στο σούπερ μάρκετ με μια κλινική τροφή, λόγω κόστους. Επιπλέον, ορισμένοι πελάτες ανησυχούν για το αν θα αρέσει η γεύση και η υφή της νέας τροφής στο κατοικίδιό τους. Τους ζητάμε πολλά. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διατροφή συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων και, ειδικά, των παθήσεων του ουροποιητικού, των νεφρών και του δέρματος. Και οι υγρές τροφές μπορούν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Ανάρρωση έναντι άλλων περιπτώσεων

Στην πράξη, συχνά επιλέγουμε υγρές τροφές για τα κατοικίδια που αναρρώνουν από μια ασθένεια, έναν τραυματισμό ή μια χειρουργική επέμβαση – όπως η Prescription Diet i/d ή a/d, για παράδειγμα. Γιατί, λοιπόν, δεν τις προτείνουμε και σε άλλες περιπτώσεις; Οι υγρές τροφές έχουν πολλά οφέλη. Στη Hill's, χάρη στη μεγάλη ποικιλία υφών και γεύσεων, σε συνδυασμό με την 100% εγγύηση ικανοποίησης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν ο πελάτης φοβάται ότι η υγρή τροφή δεν θα αρέσει στο κατοικίδιό του. 

Οφέλη των υγρών τροφών

  • Γεύση. Όλες οι τροφές Hill's είναι εξαιρετικά γευστικές, όμως πολλά κατοικίδια λατρεύουν τις τροφές σε κονσέρβα ή φακελάκι, λόγω της λαχταριστής υφής τους. Όταν ένα κατοικίδιο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και δεν αισθάνεται καλά, είναι πολύ σημαντικό να το πείσετε να φάει.
  • Ποικιλία.  Υπάρχουν πολλές υγρές τροφές Prescription Diet και ορισμένες διατίθενται σε διαφορετικές γεύσεις και υφές (κονσέρβες, μαγειρεμένα γεύματα και φακελάκια). Συζητήστε τις διαθέσιμες επιλογές με τον αντιπρόσωπο της Hill's.
  • Γάτες. Για τις γάτες, συστήνεται ιδιαίτερα ο συνδυασμός υγρής και ξηρής τροφής. Οι γάτες μπορούν εύκολα να συνηθίσουν μια υφή. Γι΄ αυτό, εάν κάποια στιγμή χρειαστεί να αλλάξουν την τροφή που λαμβάνουν από μικρή ηλικία για ιατρικούς λόγους, δεν θα δυσκολευτούν.
  • Ενυδάτωση. Η ενυδάτωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλα τα προβλήματα υγείας και οι υγρές τροφές αποτελούν έναν από τους πιο εύκολους τρόπους για να αυξήσετε την πρόσληψη νερού και να διατηρήσετε τα κατοικίδιά σας ενυδατωμένα.
  • Το δέσιμο του κατοικιδίου με τον κηδεμόνα του. Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία του ταΐσματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη συναισθηματικού δεσμού με το κατοικίδιο και οι κηδεμόνες λατρεύουν να βλέπουν το κατοικίδιό τους να απολαμβάνει την τροφή του. 

 

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση προβλημάτων του ουροποιητικού

Αν και η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο γενικά, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απολύτως απαραίτητη. Οι οικόσιτες γάτες αποτελούν εξέλιξη ειδών που ζούσαν στην έρημο και, γι' αυτό, τείνουν να έχουν πυκνά ούρα, κάτι το οποίο μπορεί να επιδεινώσει παθήσεις του ουροποιητικού, όπως η ιδιοπαθής κυστίτιδα και η κρυσταλλουρία. Εξίσου σημαντική είναι η πρόσληψη νερού και για τους σκύλους με παθήσεις της ουροδόχου κύστης, για την αραίωση των ούρων και την αποτελεσματική έκπλυση της κύστης με φυσικό τρόπο. 

Υγρές τροφές για κατοικίδια σε ανάπτυξη

Υπάρχουν κλινικές τροφές κατάλληλες για κουτάβια και γατάκια σε ανάπτυξη, είτε μακροχρόνιας είτε βραχυχρόνιας χορήγησης. Στα κατοικίδια που έχουν συνηθίσει τις υγρές τροφές, πρέπει να χορηγείται τροφή που υποστηρίζει τις αναπτυξιακές ανάγκες τους.

Προτείνετε υγρές τροφές

Μιλήστε στους πελάτες σας για τα οφέλη και τις διαθέσιμες ποικιλίες των υγρών τροφών. Μην παραλείπετε να τους ενημερώνετε για την 100% εγγύηση ικανοποίησης* της Hill's, εάν είναι επιφυλακτικοί. Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια διατροφική σύσταση, επιλέξτε μια υγρή τροφή, καθώς είναι μια πραγματικά ωφέλιμη πηγή που μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο.

Στον ιστότοπο HillsVet θα βρείτε όλες τις τροφές και αναλυτικές λεπτομέρειες για τα βασικά οφέλη τους.

 

 

Συντάκτρια:

Emma Goodman Milne, Κτηνίατρος

Η Δρ. Emma Milne είναι πτυχιούχος κτηνίατρος από το 1996. Εργάστηκε σε κτηνιατρείο μικρών ζώων για 12 χρόνια και ως σύμβουλος κλινικής διατροφής για επτά χρόνια. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για το έργο της στον τομέα της καλής διαβίωσης των ζώων και έχει συγγράψει δέκα βιβλία με θέμα τα κατοικίδια ζώα.

 

 

 

 

 

 

*Για ποιότητα, συνέπεια, ή τα χρήματά σας πίσω.